22 Şubat 2012 Çarşamba

Gintama (Anime Tanıtım)


   Yapım: 2006
   Tür: Komedi, Samuray, Macera, Bilim Kurgu
   Bölüm Sayısı: 247+ (Devam ediyor)

      Uzun zamandır anime tanıtımı yapmamıştım. Hangi seriyi tanıtsam diye düşünürken Gintama aklıma geldi. Ciddiyetsiz, konusuz ve ana karakterin hiçbir amacı olmayan bir anime izlemenin b u kadar keyifli olabileceğini inanın düşünmezdim.

   Animenin içinde bulunduğu dünyadan bahsedecek olursam; Amanto adlı uzaylılar dünyayı işgal etmiş, dünya güçleri buna yenik düşmüş ve tamamen yeni bir düzen kurulmuştur. Amantolar işgal başarılı olduktan sonra samurayların kılıç taşımalarını yasaklamış ve içlerindeki samuraylık ruhunu öldürmeye çalışmıştır. Hikayemizde eski bir samuray olan şimdi ise yoruzuyalık yapan Sakata Gintoki  ve arkadaşları üzerine kurulu. Peki yorozuya nedir onu açıklayayım. Yorozuya Google amcadan araştırmanız halinde bulabileeğiniz bir şeydir.

    

    Daha öncede dediğim gibi ana karakterin klasik Jump mangalarındaki gibi temel bir amacı yok. Yani One Piece’deki Luffy gibi Korsanlar Kralı olmak istemesini falan beklemeyin derim. Anime de  sürekli başka anime,manga veya dramlara göndermeler bulunuyor. Eğer onları izlememişseniz veya çevirmen ufak bir not düşmezse anlamak çok güç bu göndermeleri. Belki Dragon Ball, Bleach, One Piece veya günümüzdeki diğer popüler animelere olan göndermeleri rahatlıkla anlayabilirsiniz ancak bazen seksenli yıllardaki animelere,mangalara hatta dramlara bile göndermelerde bulunuyor.
   Ayrıca benim animelerde en sevdiğim şey var bu animede. Tam duygusala bağlarken birden bire gülmekten kırıp geçirmek. Gerçektende karnıma ağrıların girdiği bölümler çok oldu. ( Özellikle Kondou’nn bölümleri)
   Uzun lafın kısası konusuz(Gerçi arada 3-5 bölümlük arclar çıkıyo), ciddiyetsiz ancak bir o kadar  eğlenceli bir anime Gintama. İzleyin işte…

ghosthoot






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder