29 Şubat 2012 Çarşamba

Elfen Lied (Anime Tanıtım)


Yapım: 2004
Tür: Psikoloji, Gerilim, Dram, Bilim Kurgu
Bölüm Sayısı: 12


   Yeni bir anime tanıtımı ile daha karşınızdayım. Üniversite de ikinci öğretim olduğumdan, nezle yüzünden salya sümük hale geldiğim için dışarı çıkıp arkadaşlarla takılma isteğimin soğuklar yüzünden şu sıralar yok olması nedeniyle zamanım bayağı bol diyebilirim.


   Uzun zaman önce izlediğim ve birçoğunuzun da izlediği, izlemeyenlerinde en azından bildiklerine min olduğum bir anime olan Elfen Lied’i tanıtacağım size.
  
   İnsanların bir sonraki evrimi olduğu düşünülen Diclonius adındaki varlıklar ortaya çıkmıştır. Dicloniusların insanlardan görünüm olarak en büyük farkı başlarının üzerindeki iki adet boynuzdur. Görünüm olarak insanlardan sadece bu boynuzlarla ayrılsalar da yıkım güçleri çok büyük olan Dicloniuslar insanlığa zarar vermemeleri için doğumlarından itibaren alıkonurlar ve araştırma laboratuarlarında sıkı güvenlik ile gözetim altında tutulurlar. Bir gün bir diclonius laboratuardaki birçok kişiyi katlederek kaçar. Kaçtıktan sonra bilincini yitirir ve birbirleriyle kuzen olan Kouta ve Yuka kurtarır. Diclonius uyandıktan sonra ise eski halinden eser kalmamıştır, inanılmaz uysal olmuş ve tek söyleyebildiği kelime ‘nyuu’ olmuştur.
  
   Animenin başlangıcını genel hatlarıyla verdim. Daha fazlası spoiler’a gireceğinden konuyu burada kesiyorum. Ancak rahatsız olanlar için uyarayım.  Animede Berserk’i aratmayacak inanılmaz şiddet sahneri ve çıplaklık vardır.  En iyi psikoloji ve gerilim animelerinden biri olan Elfen Lied de 12 bölümün nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

   ghostshoot





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder