28 Kasım 2011 Pazartesi

Black Lagoon (Anime Tanıtım)

                                                                                                   
  
Yapım: 2006
Tür: Aksiyon, Seinen, Drama
Bölüm: 24


Merhaba saygıdeğer animeseverler. Şimdi tanıtacağım anime en iyi aksiyon animelerinden biri ve lafı fazla uzatmadan tanıtıma geçiyorum.



Okajima Rokuro çalıştığı şirket için çok gizli bir disk taşımaktadır. Bir gemi yolculuğuna çıkan Rokuro bazı korsanlar tarafından esir alınır. Kendilerine Lagoon Şirketi diyen bu suçlular para karşılığı insanların pis işlerini yapmakta ve suçun merkezi haline gelen Roanapur'da yaşamaktadır. Rokuro çalıştığı şirketin kendisini bu korsanlardan kurtarmasını bekler ancak Rokuro şirketin umrunda değildir. Şirketin gönderdiği paralı askerlerden kurtulan Rokuro bütün geçmişini bırakır ve Rock ismiyle Lagoon çetesine katılır.




The Second Barrage

Animenin 2. sezonunu kapsayan bu seri ilk seriden çok daha heyecanlı, çok daha aksiyonlu ve çok daha vahşet içeriyor. Artık Rock Roanapur'da yaşamaya alışmıştır. Şehre gelen 2 çocuk katille olaylar başlar. Bu seride Rock geçmişinde bıraktıklarını düşünmeye başlar veri devam eder. İlk sezon gibi 12 bölümden oluşan bu sezon yukarda dediğim gibi ilk sezondan çok daha güzel. Kesinlikle izleyin.

Rock'tan (Rokuro) bu kadar bahsettim ama aslında herşey Rock'ın üzerine kurulu değil. Hatta daha çok Lagoon şirketinin en iyi silah kullananı olan Revy isimli bir kadın karakter var. Çift el silahı çok iyi kullanan Revy'nin de geçmişine ve yaşamına dair pek çok şey var animede.


Animenin 5 bölüm olması planlanan OVA sı vardı bir ara 3 bölümü çık mıştı ve izlemiştim. Ancak LYS sınavlarına hazırlandığım için diğer 2 bölüm çıktı mıı, ne oldu haberim yok açıkçası. Güzel bir OVA idi. Eğer seriyi bitiripte fırsat bulursanız bakın derim.

Uzun lafın kısası Black Lagoon güzel bir seri. İçerdiği şiddet Seinen sınıfına girmesini sağlıyor. İzleyin işte...


Artıları: Aksiyon sahneleri,müzikler,sesler,çizimler vs...
Eksileri: 24 bölüm az be

Tek Cümleyle: Açılış müziği çok manyak, güzel bişey. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder