17 Ağustos 2011 Çarşamba

ONE PİECE (Anime Tanıtım)




   Yapım: 1999
   Tür: Shounen, Komedi, Süper güç
   Bölüm Sayısı: 500+


Dilek olay. One Piece (OP) efsanesi 500 küsür bölüme ulaştı. Bazıları bunu okurken beklide çok daha fazla bölüme ulaşmış olacak.
   Bu tanıtım daha çok anime izlemeye yeni başlayanlar için yararlı olacaktır. Anime izleyip de OP yi bilmyen kişi sayısı çok azdır herhalde.


  Korsanlık Her Zaman Kötü Değildir!


   OP bir korsanlık hikayesi. Korsanlık tarihinin gördüğü en güçlü adam olan ve her şeyi elde eden Korsan Kral Gol D. Roger idamı sırasındaki son sözlerinde hazinesini çok tehlikeli bir yer olan Grande Line’da bir yerde sakladığını söyler. Bu sözler dünyada büyük bir yankı uyandırır ve birçok kişi hazineyi bulabilmek için denize açılıp korsan olur. Roger’ın bu sözleri Büyük Korsan Çağı’nı başlatan olay olarak anılır. Anime küçüklüğünden bu yana korsan olmak isteyen Monkey D. Luffy’nin hikayesini ele alıyor. Luffy vurdumduymaz ama içinde kötülük bulunmayan birisidir. Luffy’nin en büyük hayali One Piece’i bulup Korsan Kral olmaktır. Bu yolda tek başına denize açılıp sırayla tayfa toplayacak ve savaşlara girecektir. Bölümler ilerledikçe tayfasına aldığı karakterlerin hepsi aşçısından doktoruna hatta gemi mühendisinden müzisyenine kadar hepsinin kendine has savaş teknikleri vardır. 






   Şeytana Uyduk Bir Kere!


   Animede büyük bir öneme sahip nesnelerden olan şeytan meyveleri yiyenler çeşitli güçler kazanıyor ve bunları savaşlarda lehine kullanabiliyor. Şeytan meyveleri birçok kişi için sadece efsanedir. Buna tanık olmayanlar böyle meyveler olduğuna inanmamaktadır. Bu meyveleri yiyen kişi hayatı boyunca etkisinde kalacak ve denize giremeyecektir. Deniz suyu şeytan meyvesi yiyenlerin güçlerini sıfıra indirmekte ve meyvenin gücünü o anlığına etkisiz bırakmaktadır. 


  
   Kahramanımız Luffy’de gomu gomu (Gomu Japoncada lastik anlamına gelmektedir.) meyvesini yemiş ve lastik adam olmuştur. Luffy’nin ve diğer karakterlerin şeytan meyvelerini nasıl kullandığını görünce gerçekten çok eğleneceksiniz. Şeytan meyveleri animeyi renklendiren en önemli unsurlardan biri.


   Eee Sonra!?

   Kısacası One Piece bir efsanedir arkadaşlar. 1999’dan bu yana devam eden bir animeden bahsediyorum. Dostluk, iyilik, pes etmeme konuları üzerine mesajlar içeren bu animeyi izlemeyen çok şey kaçırır. Animenin çizeri Ecchiro Oda’ya saygınızı eksik etmeyin, oturun izleyin yahu.

   Artı Yönleri: Saysak bitmez.
   Eksi Yönleri: Hikaye biraz yavaş işleniyor.

   Tek cümleyle: İzleyin, izletin, izlettirin.



                                                                                                       ghostshoot




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder