17 Ağustos 2011 Çarşamba

Great Teacher Onizuka (Anime Tanıtım)



Yapım: 2002
Tür: Komedi, Okul, Drama, Ecchi
Bölüm Sayısı: 43


   Onizuka... Belki de hepimizin sahip olmak isteyeceği sıradışı bir öğretmen. Bir motosiklet çetesi lideri olan Onizuka'nın artık tek amacı en iyi öğretmen olabilmektir.
Küfürbaz, edepsiz, kadın düşkünü (Author??) bir adam olsa da öğrencilerini asla yarı yolda bırakmayan onlara hayat dersleri veren bir öğretmen olmaya çalışır. İlk girdiği okulda işine devam edemeyen Onizuka ikinci okulunda gayet problemli, öğretmenlerden nefret eden bir sınıfa düşer ve burdaki öğrencilerin hepsini adam etmeye çalışır. Bunu okul dışında verdiği hayat derslerinde yapmayı alışkanlık haline getiren Onizuka'nın hikayesini gerçekten çok beğeneceğinizi düşünüyorum. Bu sınıftakiler için okul denen meret acaba tekrar eğlenceli hale gelecek midir?
   

   Animemizinin hikayesinin temeli buydu arkadaşlar. Yukarıda da dediğim gibi Onizuka birçok kişinin sahip olmak isteyeceği bir öğretmen. Açıkçası böyle öğretmenim olsa, uzun yıllar daha okula gitmek isterdim. Animedeki güldürü unsuru çok fazla. Yani şöyle söyleyecek olursam belki anlarsınız. GTO'nun 43 bölümüne One Piece'in 500 küsür bölümünden çok daha fazla kahkaha atmışımdır. Hemen hemen animenin her anında güldüren bir seri. Animede azıcık ecchi unsuru var ama gerçekten çok az. Ecchiden rahatsız olacakaların bile pek takmayacağını sanıyorum. (Ecchi'nin ne olduğunu bilmeyenler. Anime & Manga Türleri başlığına bakabilirler.)

   Tabi animeyi izlerken sadece gülmüyoruz. Duygulandığımız sahnelerde eminim olacaktır. Özellikle Onizuka'nın fedakarlıkları, öğrencilerin hayat hikayeleri vs.. animedeki duygusal unsurları oluşturuyor.

   Anime 2002 animesi olduğu için çizimler eski gelebilir ve beğenmeyebilirsiniz ancak bunu kafaya takmayın derim. 3-4 bölümde buna alışırsınız. Bir de 43 bölüm bana çok az geldi. Mangası animesi bitmesine rağmen devam etse de o da 200 bölümde son buluyor. Hala devam eden GTO'nun devamı sayabileceğimiz GTO: Shonan 14 Days isimli bir manga serisi de mevcut.

   Son olarak GTO'nun kesinlikle izlenmesi geren bir anime olduğunu düşünüyorum ve tanıtımımı 

kapatıyorum.


Artı Yönleri:  Bol bol güldürü unsuru, Onizuka'nın karakteri, Sürükleyiciliği, Önemli mesajlar veriyor.
Eksi Yönleri: Bölüm sayısı az, 2002 animesi olduğu için çizimleri beğenmeme ihtimali var.


                                                                                                                                                                        ghostshoot




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder